Twee hennepplantages opgerold

Politie

BREDA - De Bredase politie heeft dinsdag twee hennepkwekerijen ontmanteld. Beide wietplantages waren in woonhuizen ingericht. De stroom die nodig was om de groeilampen te laten branden werd gestolen van het elektriciteitsbedrijf.

Van een woning aan de Kloosterlaan waren alle ramen dichtgeplakt. Door de kieren was fel licht te zien. Dat, in combinatie met anonieme tips was voor de politie reden om de woning te binnen te gaan Binnen stelde de politie dat er recent hennepplanten waren geruimd. Er stonden 192 nieuw stekjes klaar om opgesteld te worden.

Een tweede kwekerij vond de politie in huis aan de Nieuwe Leuvenaarstraat. Over deze plantage was een anonieme brief in het politiebureau bezorgd. In de woning bleek dat de hennepplanten vermoedelijk het afgelopen weekend geoogst was. De achtergebleven restanten en overige spullen zijn voldoende voor een proces-verbaal voor overtreding van de Opiumwet

Er zijn in deze twee zaken nog geen verdachten gearresteerd of verhoor. De politie verwacht dat op korte termijn te doen. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de beide plantages laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal, de planten en restanten in beslag genomen zijn. Voor de bewijsvoering zijn monster afgenomen. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd.