Voorlopig geen kroket uit de muur op Grote Markt

Nieuws

BREDA – Na het stappen een kroket of hambuger uit de muur trekken bij een snackzaak op de hoek aan de Grote Markt en de Korte Brugstraat zit er voorlopig nog niet in. Het pand op nummer 29, waar voorheen de Febo zat en later Bart’s Big Snacks, staat nog altijd leeg. Beheerder Vastned Retail kan niet meer doen dan afwachten. De huurder van het pand is namelijk zoek.

De ramen van het pand zijn volledig afgeplakt met papier. Een aangeplakte affiche op het raam meldt dat er in het pand een zaak met de naam ‘Wok Speed & Snacks Warm Broodjes’ komt. Het papier hangt er al een paar maanden. Het lijkt daarom onwaarschijnlijk dat er in de zaak binnenkort noodles of ‘warm broodjes’ over de toonbank gaan.

Hans der Kinderen van beheerder Vastned Retail zit met het pand in z’n maag. “De huurder is onvindbaar. Op een gegeven moment is het pand van huurder naar huurder overgegaan en sindsdien zijn we de meeste recente kwijt.” Vastned Retail wil het pand graag zo snel mogelijk verbouwen en weer doorverhuren. Leegstand is immers stilstand.

Het bedrijf heeft geen voorkeur voor wat erin het pand zou moeten komen. “Als het maar een betrouwbare ondernemer is. Er hebben zich al veel geïnteresseerde ondernemers gemeld die iets, een winkel of horecazaak, in het pand willen beginnen”, vertelt Der Kinderen. "Het punt is dat we er niet in mogen. Dan zouden we ons schuldig maken aan huisvredebreuk.”