Tieners crashen met gestolen auto en vluchten

Politie

BREDA - Een 18-jarige Hagenaar en een 15-jarige Bredanaar zijn vannacht rond één uur gearresteerd wegens autodiefstal en joyriding. Het duo zou met een gestolen auto een aanrijding hebben veroorzaakt en zijn weggelopen.

De arrestatie volgde na een melding dat op de Dinantstraat twee mannen waren weggelopen na een aanrijding. Zij waren met hun auto tegen een geparkeerde auto gebotst. De auto bleek in de nacht van vrijdag op zaterdag al te zijn gestolen bij een woninginbraak aan de Saksen Weimarlaan. Voor deze inbraak werden dezelfde nacht ook al twee anderen gearresteerd.

Na de aanrijding kreeg de politie een melding dat op de Brusselstraat twee mannen met zaklampen in auto's aan het kijken waren. Het signalement van deze twee mannen kwam overeen met dat van de personen die weggelopen waren na de aanrijding. De agenten troffen het duo aan op een bankje in de Brusselstraat. Ze zijn daar aangehouden. De 18-jarige verdachte bleek vanwege een eerdere arrestatie door de rechtercommissaris met schorsende voorwaarden in vrijheid te zijn gesteld.

De recherche onderzoekt de betrokkenheid van de arrestanten met de woninginbraak aan de Saksen Weimarlan, de nacht van vrijdag op zaterdag, waarbij die auto was gestolen.

Rond vier uur 's nachts werd de inbraak gemeld. Er werd door de melder doorgegeven dat een van de daders in een Volkswagen was weggereden. Agenten zagen de betreffende auto die nacht rijden op de Vlaanderenstraat. De bestuurder en de bijrijder, twee mannen van beiden 20 jaar uit Breda, werden aangehouden.

De recherche onderzoekt de betrokkenheid van de arrestanten met de woninginbraak aan de Saksen Weimarlan, de nacht van vrijdag op zaterdag, waarbij die auto was gestolen.

Omstreeks 04.00 uur werd de inbraak gemeld. Er werd door de melder doorgegeven dat een van de daders in een bepaald type VW was weggereden. Agenten zagen de bedoelde auto, die nacht rijden op de Vlaanderenstraat. De bestuurder en de bijrijder, twee mannen van beiden 20 jaar uit Breda, werden aangehouden en in verzekering gesteld.