Ferne Snoyl: ‘Mooie club’

NAC

BREDA – Als eerste stond hij maandagmiddag in zijn clubtenue: Ferne Snoyl. De kersverse aanwinst wist zich tijdens de traditionele persdag van NAC verzekerd van aandacht van de pers. En van zijn nieuwe collega’s, zoals Csaba Féher, die in het passeren een handje komt schudden. “Welkom, bij de club.”

Snoyl is gehaald als linksback. “Dat is me in de gesprekken wel duidelijk gemaakt. We willen je voor de linksbackpositie, zo zeiden ze”, vertelt de 24-jarige voetballer ontspannen over de gesprekken met NAC. Snoyl weet echter ook hoe Mtiliga zijn positie invulde. “Met de aanvallende impulsen komt het wel goed.”

Donderdag, als NAC het Armeense Gandzasar ontvangt voor de Europa League, is hij waarschijnlijk speelgerechtigd. Dat hij daadwerkelijk in actie komt, dat verwacht hij niet. “Ik heb nog geen enkele groepstraining meegemaakt, daar begin ik morgen mee.” Niet dat Snoyl de afgelopen weken helemaal niets heeft gedaan aan zijn conditie. “Ik ben met Rob Maas aan het lopen geweest, maar een groepstraining heb ik niet meegemaakt. Het lijkt me daarom logischer dat ik me op de uitwedstrijd richt. Bovendien duurt het seizoen nog lang."

De verdediger miste drie weken van de voorbereiding door de aanhoudende onderhandelingen. "Natuurlijk was ik liever wat eerder begonnen, maar het is niet anders.”

Snoyl is blij met zijn nieuwe club, na anderhalf seizoen RKC in de eerste divisie. “Natuurlijk. NAC is een mooie club, die de afgelopen jaren goed gepresteerd heeft.”

Ook Maaskant is blij met de door hem zo gewenste linksback. En dat Snoyl in het verleden wat problemen heeft gekend bij clubs, daar is hij niet bang voor. “Wij hebben een heel volwassen club spelers, die elkaar corrigeren. Voor ons trainingskamp in Domburg hadden we ook geen regels.” Technisch directeur Stewart viel hem daarin nog bij. “Volgens mij heeft hij het bij RKC gewoon goed gedaan, dat bleek ook bij navraag daar.”