De Graaf ouderwets op dreef

NAC

BREDA – Edwin de Graaf speelde zijn eerste officiële wedstrijd voor NAC sinds januari en meteen was hij aanvoerder. Belangrijker nog. Hij scoorde ook nog eens twee van de zes Bredase goals. “Dat had er een meer moeten zijn.”

>> Foto's NAC-Gandzasar

De Graaf was ‘een beetje moe’ gaf hij na de wedstrijd aan. Maar de glimlach op zijn gezicht sprak boekdelen. Dit was wel wat hij even nodig had. Eerder in de week gaf hij aan blij te zijn eindelijk weer bij de selectie te zitten, tegen het Armeense Gandzasar Kapan was hij als opkomende middenvelder in zijn element. “Het was lekker om zo voor je eigen publiek er weer bij te zitten.”

Over de wedstrijd was hij gematigd tevreden. “De tweede helft was goed, de eerste helft matig, We hadden er zeker een meer mogen maken, ik in elk geval”, zo verwees hij naar een dot van een kans in de eerste helft. “Ik schoot hem inderdaad wat te voorzichtig in, gelukkig heb ik het in de tweede helft met twee goals goed gemaakt.”

De Graaf had wel een verklaring voor het grote verschil tussen de eerste helft en de tweede. “Zij zaten duidelijk stuk na de eerste helft. Dat gaf de trainer ook aan in de rust. Hij gaf aan dat we teveel over de flanken speelden. Dat moest na rust anders, meer door het centrum. Dat leverde direct resultaat op.”

Na het prijsschieten lijkt de uitwedstrijd een formaliteit. Niet voor De Graaf. “We moeten die wedstrijd serieus nemen. Anders loop je blessures op. Wij moeten daar heel uitkomen.”

Vrijdag is de loting voor de volgende ronde. “Daar kunnen we ons nu op concentreren”, gaf coach Maaskant fijntjes aan na de wedstrijd. “Ik verwacht niet dat zij er zeven gaan maken.”