De Donk: 'Zonder supermarkt geen bestaansrecht'

Nieuws

BREDA – Het ‘gedateerde’ winkelcentrum De Donk in de Haagse Beemden heeft naast een opknapbeurt ook uitbreiding van het winkelaanbod nodig. Dat stelt voorzitter van de winkeliersvereniging Huub Miegielsen. “Een Aldi of een Lidl maakt onze concurrentiepositie nog beter.”

>> Gemeente helpt winkelcentra

Het liefst ziet de voorzitter, tevens eigenaar van de Super de Boer, een extra supermarkt op De Donk verschijnen. “Een supermarkt trekt de meeste mensen aan. Zonder supermarkt heeft een winkelcentrum geen bestaansrecht.”

De komst van een Mega-Jumbo supermarkt bij het NAC-stadion zorgt voor veel onrust onder de ondernemers. De winkeliersvereniging klopte eerder deze week al aan bij de gemeente en met succes. Het college komt nog voor het eind van het jaar met een plan van aanpak.

“Het winkelcentrum is zwaar gedateerd. De uitstraling is 30 jaar oud. En er zijn te weinig parkeerplaatsen”, zegt Miegielsen. Als het aan hem ligt worden een aantal gangen gedicht en winkels in gebouwd. “Parkeergelegenheid voor ongeveer 40 auto’s is er aan de voorkant.”

Volgens de ondernemer is het winkelaanbod nu prima. “Een kaaswinkel of de Blokker, dat zijn ook zaken met een meerwaarde. Maar we moeten het sowieso gezamenlijk doen. Dat maakt ons veel krachtiger”, meent hij.