Aanhoudingen na gooien met terrasmeubels

Politie

BREDA - Een vechtpartij tussen vier mannen eindigde op vrijdagavond rond 23.00 uur in gegooi met terrasmeubilair en twee arrestaties.

Het meubilair vloog in de richting van portiers die tussenbeide wilden komen. Uiteindelijk konden beveligers twee mannen aanhouden. Het gaat om een 28-jarige man en een 27-jarige man uit Dordrecht. De politie nam de twee over en sloot hen in voor openlijke geweldpleging.

De twee verklaarden uit het niets te zijn aangevallen door een stel mannen. Een van hen zou, nadat hij was geslagen, met een tafel naar zijn belager hebben gegooid. De 27-jarige verdachte raakte gewond bij de vechtpartij. Hij heeft een blauw oog en mogelijk een hersenschudding, zo concludeerde een arts. Na verhoor zijn ze zaterdagochtend in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Van de horeca-eigenaar is aangifte opgenomen van de vernielingen. Van de beveiligers is een verklaring opgenomen.

Om tien over half drie werd een 29-jarige Bredanaar aangehouden in de Reigerstraat. Hij was geweigerd bij een horecagelegenheid en gedroeg zich verbaal agressief. De politie verzocht hem meerdere malen weg te gaan, maar hij weigerde en verzette zich. Ook stak hij zijn middelvinger op en kwam dreigend op de politiemedewerkers af. De man is aangehouden en verzette zich hierbij. De politieagenten voelden zich, gezien de houding van de man, genoodzaakt geweld te gebruiken bij de aanhouding. Zaterdagochtend is de verdachte in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.