Tieners zetten buurt op stelten met katapult

Nieuws

BREDA - Drie tieners zijn maandagmiddag door de politie aangehouden nadat ze met een katapult ruiten van een bus en een school hadden vernield. Ook zouden de drie jochies van 10, 11 en 14 jaar op auto's hebben geschoten.

Aan het begin van de middag kwam er melding binnen dat er een stadsbus was beschoten door drie jongens met katapulten. Hierdoor was een ruit gesneuveld. Bij arriveren van de politie waren de drie niet meer te vinden in de omgeving.

Korte tijd later kwam er wederom melding van vernieling van een ruit van een schoolgebouw aan het dr. Jan Ingenhouszplein. Nu zouden de jongens bezig zijn auto's te beschieten.

De politie trof na enig zoeken drie jongens aan die aan het signalement voldeden. Ze hadden voor veel opschudding gezorgd in de buurt. De drie, van 10-, 11 en 14-jaar uit Breda, zijn aangehouden.

De jongens werden op straat ontzet door hun ouders. Dit gebeurde in de Vestingstraat. Twee van hen zijn uiteindelijk meegenomen. De derde verdachte meldde zich op het politiebureau en is hier aangehouden.

De drie zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Ze krijgen, na toestemming van hun ouders, een STOP-verwijzing. Een van hen verklaarde tegenover de politie de katapulten mee te hebben genomen van vakantie en zich niet te hebben gerealiseerd dat het schieten met steentjes gevaarlijk was. De katapulten zijn in beslag genomen.

In de Vestingstraat werd tijdens de commotie ook een 52-jarige man uit Breda aangehouden voor belediging. Hij is na verhoor met een schikking van € 500,- in vrijheid gesteld.