Stel gearresteerd voor rijden onder invloed

Politie

BREDA - Een man en zijn vriendin zijn dinsdag op de Mauritsstraat gearresteerd voor rijden onder invloed. De twee kregen ruzie, waardoor hun auto tegen een geparkeerde auto aanreed. Na aanhouding van de bestuurder van de auto wilde de vrouw vervolgens wegrijden en is aangehouden.

Een 37-jarige Bredanaar reed dinsdag rond 23.00 uur met zijn auto tegen een geparkeerd staande auto in de Mauritsstraat. Bij arriveren van de politie werd de 37-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed. Getuigen verklaarden dat de bestuurder in de auto ruzie had met een vrouw. Er ontstond een strubbeling, de automobilist nam de bocht te ruim en botste met de geparkeerde auto.

De verdachte verklaarde dat hij in de auto ruzie had met zijn vriendin. Volgens de man was de aanrijding te wijten aan de strubbeling en niet aan het alcoholgebruik. Op het bureau kreeg de man een rijverbod van 8 uur.

Bij de aanhouding van de verdachte was de 48-jarige vriendin van de man aanwezig. Omdat beiden zichtbaar onder invloed van alcohol verkeerden, werd haar verteld dat ook zij niet mocht rijden. Korte tijd later stapte de vrouw toch in de auto en wilde wegrijden. Hierop werd ze aangehouden. De vrouw uit Teteringen verklaarde ruzie te hebben gehad met haar vriend tijdens het rijden. Na zijn aanhouding wilde ze zelf naar huis rijden. Op het bureau werd de vrouw een ademanalyse afgenomen. De uitslag hiervan bedroeg 635 ug/l. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld.