Apollo Hotel in nieuw jasje

Nieuws

BREDA – Na maanden van verbouwingen en aanpassingen is het Apollo Hotel klaar voor de toekomst. Het hotel - gevestigd in het oude hoofdpostkantoor - naast het centraal station heeft een ware metamorfose ondergaan.

Zo beschikt het Apollo Hotel Breda City Centre zoals het voluit heet na de uitbreiding met 48 design kamers en vijf splinternieuwe vergaderzalen over totaal 88 hotelkamers en 13 vergaderzalen. Tevens zijn de bar, restaurant en lobby gerestyled . De renovatie van het huidige pand vond de afgelopen vier weken plaats, met als spannend hoogtepunt de doorgang tussen de beide panden. Die doorgang werd pas op het laatste moment voltooid.

De verbouwing had flink wat voeten in aarde, vertelt hotelmanager Natasja Visser. “We hebben tijdens de renovatie van de lobby veel van onze gasten verlangd, maar doordat het bouwteam het project in zeer korte tijd heeft weten te realiseren en de tomeloze inzet van onze medewerkers, hebben wij de overlast tot een minimum kunnen beperken”, zo geeft ze aan. Ze is blij dat de klus erop zit, net als de gasten, zo geeft ze aan. “De gasten die wij de afgelopen dagen al hebben ontvangen in de bar en restaurant zijn allen heel erg enthousiast over het eindresultaat.”

Het Apollo Hotel is gevestigd op het Stationsplein in het oude hoofdpostkantoor van Breda. Het pand is gebouwd in 1934. De accenten van het postkantoor zijn nog steeds terug te vinden in het hotel. Het pand diende tot 1970 als postkantoor en heeft daarna heeft het een tijd leeg gestaan. In 1987 is het pand verkocht aan de Nederlandse spoorwegen en iets later is het omgebouwd tot hotel. Het hotel heeft verschillende namen gedragen: Mercury, Pullman, Mercure en uiteindelijk de naam Apollo Hotel Breda City Centre.