Geen straatnaam manager Elvis

Nieuws

BREDA – De in Breda geboren manager van Elvis Presley, Dries van Kuijk alias Colonel Tom Andrew Parker, krijgt geen straat naar hem vernoemd. De Colonel Parker Memioral Stichting en Belgische vereniging Elvis Matters hadden een hiervoor een verzoek neergelegd bij de gemeente. De Bredase Amerikaan zou dit jaar 100 worden.

Een werkgroep van de gemeente is na het raadplegen van literatuur van mening dat het niet gepast is een straat naar de manager te noemen. Algemeen wordt gesteld dat het noemen van straten naar bekende personen terughoudend geschiedt. Volgens de werkgroep heeft de verdienste van Colonel Parker geen blijvende betekenis voor de stad Breda.

Verder wordt gesteld dat Van Kuijk’s enige link met Breda is dat hij hier is geboren. Parker heeft zelf afstand gedaan van zijn Bredase identiteit door zijn Nederlandse afkomst lange tijd te ontkennen en door zijn naam te wijzigen, zo meent de gemeente.

Wel vindt de werkgroep dat Parker een grote rol heeft gespeeld in het carrièreverloop van Elvis Presley. Volgens de gemeente is echter de manier waarop hij diens belangen heeft behartigd omstreden. De regelmatige optredens in Las Vegas worden in verband gebracht met de gokverslaving van Colonel Parker. En hij zou zichzelf zelfs hebben verrijkt na de dood van Elvis.