Weer erkenning West-Brabant op logistiek gebied

Nieuws

BREDA – West-Brabant is uitgekozen tot Logistieke Hotspot van Nederland. Dat blijkt uit de Logistieke Kaart van Nederland, vastgesteld door het Vakblad Logistiek. De uitslag van de verkiezing werd vrijdag bekendgemaakt.

Vorig jaar viel de keuze ook al op West-Brabant, dat dit jaar de regio’s Venlo-Venray en Tilburg achter zich liet. De komst van het Logistieke Topinstituut naar Breda speelde mee in de keuze van de jury. Daarnaast was de jury lovend over de opstelling van gemeenten als het gaat om vestiging van logistieke bedrijven.

Een ander argument voor het panel van 25 logistieke experts is de manier waarop in de regio met logistiek omgegaan wordt. De kracht van West-Brabant zit hem vooral in het toevoegen van waarde aan de logistiek, stelt de regionale ontwikkelingsmaatschappij Rewin. Het gaat dan vooral om het assembleren van componenten die elders zijn gefabriceerd voor verschillende landen en afzetmarkten. De ligging tussen wereldhavens Antwerpen en Rotterdam blijkt buitengewoon geschikt voor deze combinatie van logistiek en productie. Het gekwalificeerde personeel dat hiervoor nodig is, zo heeft het deskundigenpanel duidelijk in de beoordeling aangegeven, is in West-Brabant in ruime mate aanwezig.

De jury keek naar de beschikbaarheid van vestigingslocaties, de aanwezigheid en kwaliteit van de infrastructuur en de bereikbaarheid van de logistieke knooppunten in het gebied enerzijds, tot de beschikbaarheid, motivatie en kwaliteit van personeel en opleidingen en de rol van de lokale overheden en stuwende kracht van de regionale ontwikkelingsmaatschappijen anderzijds.