Baronie Breda Classic grijpt terug op het verleden

Sport

BREDA – Een aansprekende wielerwedstrijd moet het worden: de Baronie Breda Classic. 6 september rond het NAC-stadion krijgt Breda eindelijk weer een koers van formaat, met onder meer een dikke bandenwedstrijd en honderdtachtig kilometer voor de amateurs.

De wedstrijd wordt georganiseerd in de geest van de Omloop van de Baronie, die in 1993 voor het laatst werd gehouden. Deze wedstrijd had nationaal veel aanzien. “We rijden voor driekwart over het oude parcours. Op het moment dat de oude rit naar België voert, buigen wij terug af richting Breda,” zegt medeorganisator Walter Clement. De rit is bedoeld voor beroepsrenners B en beloftes. “Zo is de Continental-ploeg van Rabobank aanwezig.”

Terwijl de renners bezig zijn met de 180 kilometer lange Baronie Breda Classic worden op en rond het voetbalstadion andere wedstrijden georganiseerd. Zo is er een Rabo Dikkebandenrace voor de jeugd, maar ook een rit op tandems voor visueel gehandicapten, die worden ondersteund door profs. “We hebben nog een prominentenrace, maar het is nog niet zeker wie daar allemaal aan meedoen. We hebben uitnodigingen verstuurd naar de Bredase politiek en onderwijs”, aldus de vader van profrenner Stef Clement.

Buiten al het strijdgewoel om kunnen mensen in alle rust genieten van livemuziek of gaan kijken naar een van de vele presentaties op het parkeerterrein. “De tijdritfiets van Stef is te zien, maar ook geeft er iemand uitleg over gemotoriseerde fietsen. Vanuit NAC is de Kidsclub en Streetleague aanwezig”, meldt Clement.

Het evenement valt in hetzelfde weekend als Breda Hippique. “Het is vervelend dat er twee van dit soort mooie festiviteiten op dezelfde dag plaats vinden, maar wij konden helaas niet anders. Volgend jaar organiseren we het op 19 september. Deze wedstrijd is mooi voor Breda.”

www.baroniebredaclassic.nl