Op zoek naar een date? Neem de boot!

Nieuws

BREDA – Nog een paar dagen en hij vaart door de singels van Breda: de Blind Date Boot. Het is een idee van Marijn van Dijke, eigenaar van Bootje Varen Breda. “Het is de eerste keer in Nederland dat zoiets gebeurt”, aldus de Bredase ondernemer.

Het idee is simpel. Je stapt met een gelijk aantal mannen en vrouwen in een bootje, vaart een rondje en komt een leuke mogelijke partner tegen. De reacties zijn leuk, zegt Van Dijke. “Het is erg laagdrempelig. Je zit niet één op één, dus als je per ongeluk naast iemand zit die je wat minder leuk vindt, dan zit je daar niet de hele avond aan vast. We wisselen na ongeveer drie kwartier van boot.”

De vloot vaart donderdag tegen half acht uit. “Door het centrum van Breda, over de singels door de romantische natuur richting Ulvenhout”, vertelt Van Dijke, die zelf als schipper meevaart. Lachend: “Nee, ik behoor niet tot de doelgroep.” Om 22.30 uur, precies op tijd voor een avondje stappen, zijn de boten terug in de Haven. In de tussentijd is er alle ruimte om kennis te maken met de medereizigers en krijgen de deelnemers een tapasdiner en drankjes.

De doelgroep voor deze afvaart is 25-35 jaar. “Maar als de eerste keer een succes is, dan komen er volgende edities voor andere groepen, twintig tot dertig, vijfendertig tot vijfenveertig.” Vooralsnog heeft Van Dijke niet te klagen over belangstelling, zo zegt hij. Afhankelijk van het aantal inschrijvers, zet hij meerdere boten in. “We hebben met de hele vloot maximaal plaats voor honderd personen.”

En wat nu als het slecht weer is? “Dan houden we het binnen”, vertelt schipper Van Dijke. “Maar ik heb me laten vertellen dat het mooi weer is. Daar gaan we maar vanuit.”

En wat nu als zich alleen maar mannen inschrijven? Of alleen vrouwen? Gebeurt niet, stelt Van Dijke. “Daar houden we de hand in. Krijgen we meer inschrijvingen van mannen, dan zorgen dat er vrouwen bijkomen, of andersom. Maar vooralsnog hebben er zich meer vrouwen aangemeld.”

Dus mannen...En vrouwen...

De Blind Date Boot, donderdag 3 september, 19.00 uur, Haven Breda.
Meevaren kost € 49,50. Als lezer van BredaVandaag krijg je tien procent korting als je bij inschrijving actiecode BredaVandaag.nl invoert.