Slap tweede kwart nekt Barons

Basketbal

BREDA – De basketballers van het Bredase Barons zijn de competitie begonnen met twee nederlagen. Vorige week was Vlijmscherp net iets te sterk, zaterdag bleek het bezoekende Rowic de betere.

In de eigen hal in Princenhage was het net als een week eerder het tweede kwart dat de ploeg van coach Marc van Tetering de das om deed. Mede door die slechte fase won Rowic ruim met 41-61.

De wedstrijd in de eerste divisie begon goed voor Barons. Guido La Rose bleek zijn vizier op scherp te hebben. Een voorsprong van vijf punten na vijf minuten gaf hoop. Rowic dichtte het gat in het eerste kwart tot één punt. Daarna volgde het rampzalige kwart voor Barons, waarin de Bredase basketballers slechts vier punten scoorden, tegen zestien voor Rowic. Die klap kwam Barons niet meer te boven.

Ook in de derde tien minuten loopt het niet. Van Tetering hoopte iets terug te kunnen doen, met 27-41 op het bord, maar kwam bedrogen uit. “Uiteindelijk besloot ik om in de vijfde minuut de handdoek in de ring te gooien”, stelt de coach. Het stond toen 31-53. “Gelukkig dachten een aantal spelers er anders over en probeerden het verschil klein te houden.”

Rowic bleek op meerdere fronten de betere ploeg. “Zij hebben een hoop jonge gasten in het team, die voor elke bal wilden knokken. En dat was net iets wat de thuisploeg miste, vechtlust en inzet.”

Van Teterings conclusie: “Terug kijkend op de game: slechter kan bijna niet. “ Optmistich: “Nu kunnen we dus alleen nog maar groeien, en dat zullen we ook wel moeten.”

Barons moet aanstaande zondag naar Vlijmen ditmaal voor de beker.

Barons – Rowic: (12-11) 16-27 (27-41) 41-61
Topscorer: Guido La Rose, 12 punten.