NAC-fans verontrust door weeralarm

NAC

BREDA – Een aantal verontrustende telefoontjes is donderdag binnengekomen bij NAC. Voor vanmiddag en vanavond heeft het KNMI namelijk een weeralarm afgegeven. De supporters zijn bang dat de wedstrijd in de Europa League tussen NAC en Villarreal niet door gaat. Voorlopig is daar nog geen sprake van.

Het weeralarm geldt voor zware windstoten tot 110 kilometer per uur. Daarnaast worden er ook flinke onweersbuien en regenval verwacht. NAC volgt op dit moment de weersontwikkelingen op de voet en ziet op dit moment nog geen problemen in verband met de wedstrijd.

Mocht het voor het begin toch onweren in de buurt van het stadion kan de scheidsrechter de wedstrijd maximaal een halfuur later laten aanvangen. Ook tijdens de match kan de scheidsrechter beslissen om een half uur te wachten op weersverbeteringen.

Als er geen verbetering optreedt, wordt het duel uitgesteld. De wedstrijd wordt dan of 24 uur uitgesteld of naar een andere datum verplaatst. Vrijdagavond is geen optie voor NAC, omdat de ploeg van Robert Maaskant zondag weer een uitwedstrijd tegen PSV op de rol heeft staan.