NAC-fans vallen met neus in tomatenfeest

NAC

BREDA – Dat de voorrondes van de Europa League precies tijdens de zomervakantie vallen, is niet voor iedereen een nadeel. Ook NAC-fan Peter Daalmans maakt van de nood een deugd. “Dit is drie op een rij”, laat hij weten uit Valencia.

>> Foto in het groot

Daalmans reisde zijn cluppie al achterna naar Yerevan en Warschau. Nu is hij al in Spanje voor het treffen met Villarreal. Onderdak heeft hij gevonden in Valencia. “Erg mooi, en lekker weer. Het is goed toeven, met 33 graden”, zo laat de fanatieke fan weten.

Hij behoort tot de vroege reizigers. “We zijn hier nu met enkele tientallen. Morgen komen er nog mensen, en ook op de dag van de wedstrijd (donderdag) nog. Bovendien, niet iedereen zit in Valencia, sommigen verblijven buiten de stad. Ik verwacht dat we morgen bij de training elkaar wel zullen treffen.”

Naast de wedstrijd tegen Villarreal, heeft Daalmans al een ander hoogtepunt op het vizier. “We maken ons niet al teveel illusies”, zegt hij over de wedstrijd. “We gaan er gewoon van genieten. Maar morgen (woensdag) is het hier het jaarlijkse tomatenfestival. Tussen elf en één gaat iedereen met tomaten gooien. Daarvoor zaten al flink veel Nederlanders bij ons in het vliegtuig.”

Intussen kan de goede kijker al de nodige geelzwarte tintjes ontdekken in de Spaanse kustplaats. Zoals de vlag uit de raam van het hotel. “Mooi hè.”
Zeker.

Meer over het tomatenfeest:
www.latomatina.org