Europese droom NAC definitief voorbij

BREDA - De Europese droom voor NAC is na vanavond definitief voorbij. Een vervolg in het Europa League toernooi werd voor de wedstrijd al onwaarschijnlijk geacht, maar nu staat de Bredase club weer met beide benen op de grond. Het werd 6-1 in het voordeel van Villarreal.

In de thuiswedstrijd wist NAC de schade te beperken. In het Rat Verlegh stadion werd het vorige week 1-3 en ging de formatie uit Breda strijdend ten onder. Na de grote nederlaag van donderdagavond in Spanje kan de Bredase ploeg zich volledig richten op de competitie.

Cazorla opende in de 16de minuut de score. Daarna volgde in de 23ste en 37ste minuut twee penalty's die de Amerikaanse voetballer met Italiaans paspoort, De Rossi, feilloos binnenschoot. Net na rust tikte Spaans international Senna de 4-0 binnen en maakte korte metten met de Europese aspiraties van NAC.

Voordat NAC iets terug kon doen scoorden Jonathan en Kiko de twee laatste doelpunten van Villarreal. Edwin de Graaf redde de Bredase eer door in de 80ste minuut uit een counter een tegentreffer te produceren.

De uitslag doet denken aan NAC's vorige Europese avontuur tegen een opponent van naam, Newcastle United. Toen verloor NAC met 5-1, maar in tegenstelling tot een paar jaar geleden is NAC gegroeid en heeft het bewezen tegen clubs die niet van het kaliber Villarreal zijn een aardig potje mee te voetballen.