Goed gespeeld, geen punten

BREDA – Een vak vol boze Feyenoordfans, zeker een helft de betere ploeg, maar toch verliezen. NAC blijft in de competitie nog even in de hoek waar de klappen vallen: het werd 0-2.

Het was een onstuimige middag. Dat had vooral te maken met het nieuwe uitvak, dat weliswaar net op tijd klaar was, maar duidelijk nog niet af. Want de Rotterdamse bezoekers stelden niets van de wedstrijd te zien door het glas in de vissenkom die NAC creëerde voor de bezoekende fans. Ook de netten die boven de glazen wanden hingen hielpen niet mee.

Uiteindelijk ging het grootste deel van de Rotterdamse fans naar huis zonder ook maar iets van de wedstrijd te zien. De overgebleven Rotterdammers zagen hun ploeg in de eerste helft worstelen tegen een beter NAC.

Na de miraculeuze 2-3-overwinning bij Willem II, toonde NAC in de eerste helft aan weer beter in zijn vel te zitten. De Bredanaars hadden het betere van het spel, creëerden ook meer kansen maar slaagden er niet in te scoren.

Andwéle Slory en Leroy Fer lukte dat wel namens de bezoekers. In de tweede helft bezorgden zij de resterende Rotterdamse fans reden tot juichen. Denny Landzaat maakte de 0-2 al niet meer mee. Hij mocht na zijn tweede geel vertrekken.

Ondanks het goede spel van plaaggeest Leonardo bleef NAC met lege handen. Voor de fans van Feyenoord was er – behalve een zege – ook nog worstebrood. Als compensatie voor de matige ontvangst in het gastenvak.