Drie supporters krijgen stadionverbod

NAC

BREDA – Drie NAC-supporters hebben een stadionverbod gekregen voor tenminste anderhalf jaar. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op zondag 27 september zochten drie Bredase supporters uit vak G/GG de confrontatie op met de aanhang van Feyenoord in Vak I.

Dat was een reactie op de Rotterdammers, die in eerste instantie weigerden plaats te nemen in het uitvak, omdat ze te weinig zicht zouden hebben. In de rust begonnen ze om die reden hard tegen platen aan te schoppen om zich te profileren. De drie Bredase supporters besloten daarom, tegen de regels in, naar vak I te gaan, waar ze zonder pardon toeschouwers opzij duwden. Ouders met kinderen verlieten het vak, uit angst voor de dreiging en mogelijk geweld.

De supportersorganisatie had de NAC-aanhang al verzocht zich niet naar Vak I te begeven. Aangezien dit toch gebeurde, werd er besloten om de drie personen die de leiding namen voor deze actie te beboeten met een landelijk stadionverbod van achttien maanden. Mogelijk volgen er nog meer stadionverboden.