Schilder heeft draai gevonden in Breda

NAC

BREDA – In zeven competitiewedstrijden stond hij zeven keer in de basis; nieuwkomer Robbert Schilder heeft bij NAC zijn plek al snel veroverd. Dat hij zondag tegen Feyenoord weer tot de uitverkoren elf behoort, staat eigenlijk bij voorbaat vast.

Het duurde even voor de 23-jarige ex-Ajacied in Breda neerstreek, want in de zomer van 2008 wilde NAC de geboren Amstelvener ook al hebben. Dat ging helaas niet door, maar in februari van dit jaar kon Schilder eindelijk zijn handtekening zetten onder een vierjarig contract in Breda.

Redenen om destijds voor NAC te kiezen? De goede prestaties van de Bredanaars in de voorbije seizoenen, een ervaren spelersgroep en veel Nederlandstalige jongens. Bovendien beviel de sfeer in het stadion hem wel als hij Breda bezocht met één van zijn vorige clubs: Heracles en Ajax.

Spijt van zijn keuze heeft Schilder bepaald niet. “Het bevalt me heel goed bij NAC en over mijn spel ben ik redelijk tevreden. Ik heb tot nu toe ook alles gespeeld.“ Weliswaar als linksback, maar dat mag de pret niet drukken. Toch denkt Schilder dat hij beter past op het middenveld. “Daar ben ik voor opgeleid, daar liggen mijn kwaliteiten en ik denk dat ik als linkshalf het beste tot mijn recht kom.” En de trainer denkt er net zo over volgens Schilder.

Makkelijk zal het aanstaande zondag tegen Feyenoord uiteraard niet worden. De Rotterdammers draaien onder de kersverse coach Mario Been een goed seizoen, beter dan vorig jaar. Tot nu toe werd alleen van PSV verloren. “Een belangrijk verschil met het Feyenoord van vorig seizoen is de nieuwe trainer”, denkt Schilder. “En de jonge jongens (onder andere Wijnaldum, Fer en Leerdam, red.) blijven zich goed ontwikkelen. Die worden alleen maar beter.” Toch is Feyenoord zeker te kloppen volgens de ex-Heraclied. ”NAC heeft tegen iedereen een kans. De uitslag maakt me niet uit, als we maar winnen.”