Aanklager KNVB start vooronderzoek

NAC

BREDA – De aanklager betaald voetbal start een vooronderzoek naar aanleiding van de problemen met het uitvak in het Rat Verleghstadion, afgelopen zondag. Bezoekers van Feyenoord hadden toen geen goed uitzicht op de wedstrijd NAC-Feyenoord.

“Feyenoord heeft officieel een klacht ingediend”, zo vertelt de voorlichter van de KNVB. Die klacht, en de verplichte meldingen van beide clubs die de bond al binnenhad, deden de aanklager beslissen meer informatie op te vragen. Aan de hand daarvan bekijkt de aanklager of er een schikkingsvoorstel gedaan gaat worden aan NAC. Of dat gebeurt, is waarschijnlijk komende week duidelijk.

NAC heeft tot woensdagmiddag 12.00 uur de tijd gekregen om te reageren. In de fax die de club van de KNVB kreeg, werd NAC ook gevraagd of de club voldoende maatregelen neemt om het zicht bij de komende thuiswedstrijd tegen Vitesse te verbeteren. “Het antwoord daarop is volmondig ja”, stelt een woordvoerder van NAC.

De Bredase eredivisieclub erkent dat het zicht ‘absoluut niet ideaal was’, maar betwist dat er niets te zien was. De problemen in het nieuwe bezoekersvak hadden te maken met de folie die erop geplakt was. Die moet ervoor zorgen dat de bezoekers wel naar het veld kunnen kijken, maar dat de supporters van NAC niet vanaf de onderliggende tribune in het gastenvak kunnen turen. “Het probleem was dat de folie zich nog moest zetten.”

Op basis van de klachten en de reacties van de Feyenoordsupporters besloot NAC de toegang tot het vak gratis te maken. Feyenoordfans willen nu echter ook de busreis vergoed zien. “Daarover hebben we nog geen standpunt ingenomen”, aldus de woordvoerder.