'Winnen play-offs hoofdprijs voor NAC'

NAC

GRONINGEN – “Het winnen van de play-offs is een hoofdprijs voor NAC”, stelde trainer Robert Maaskant na de 0-2 zege tegen FC Groningen. “Dit was het maximaal haalbare dus we zijn er erg blij mee.”

>> vanavond fotoreportage huldiging NAC

Waar het vorig seizoen mis ging toen de play-offs begonnen, waren de Bredanaars dit seizoen ongenaakbaar in het knock-out toernooi. Van de vier wedstrijden werd driemaal gewonnen en een keer gelijkgespeeld, terwijl de opponenten Feyenoord en FC Groningen boven NAC geëindigd waren. De piek zit ditmaal precies op het juiste moment.

“Dat zit opgesloten in het karakter van de ploeg”, meent Maaskant. “De spelers laden zich makkelijk op voor belangrijke duels.” De trainer toonde zich gelukkig met de plaatsing voor de voorronde van de Europa League.

“We zijn niet zo’n grote club. Financieel kunnen we ons niet meten met de top of zelfs de subtop. Daarom is het voor ons fantastisch dat we Europa League-wedstrijden kunnen gaan spelen.”

Dat zijn ploeg er op 16 juli alweer moet staan, beschouwt de trainer niet als een groot probleem. “Het is een prijs met complicaties”, stelde Maaskant. “Dat zij zo, maar de wedstrijden zijn fantastisch voor de ontwikkeling van onze spelers.”