Steekpartij: twee gewonden

Nieuws

BREDA - Bij een uit de hand gelopen ruzie op de van Riebeecklaan zijn twee mannen gewond geraakt. De twee Bredase mannen (19 en 23 jaar) zijn in het ziekenhuis opgenomen. De politie beschouwt beiden als dader.

De politie vermoedt dat door één of wellicht beide verdachten een mes gebruikt is. Achtergrond van het incident is wellicht het feit dat de 19-jarige man kennelijk een relatie heeft met de ex-vriendin van de 23-jarige man.

De politie kreeg rond tien voor twaalf een melding van een steekpartij in de van Riebeecklaan. Ter plaatse zagen de agenten in de tuin van een woning een gewonde man op een stoel zitten. Er stond een andere man bij die een doek hield tegen de arm van het slachtoffer.

Ruzie
De man in de stoel bleek een 19-jarige Bredanaar te zijn. Hij vertelde ruzie te hebben gehad met een bekende van hem, deze had hem met een mes gestoken in zijn zij en pols. De dader die kennelijk in het gezelschap was van enkele andere mannen, was er daarna vandoor gegaan.

Ambulance
Het slachtoffer werd met een ambulance naar het Amphiaziekenhuis aan de Molengracht gebracht. Daar bleek inmiddels ook de door het slachtoffer als dader aangewezen man, een 23-jarige Bredanaar, te zijn aangekomen.

Geopereerd
Deze man bleek een verwonding in zijn nek te hebben. Hij verklaarde dat hij juist met een mes was gestoken door de 19-jarige Bredanaar. Beide mannen zijn formeel aangehouden, maar niet overgebracht naar het politiebureau omdat zij geopereerd moesten worden.