Spaanse lof voor strijdend NAC

BREDA – NAC hoopte op een stunt, maar die kwam er niet. In de Nederlandse en Spaanse media was volop aandacht voor de wedstrijd tegen Villarreal. Ondanks de 1-3 was er volop lof.

Trainer Robert Maaskant verwijt zijn ploeg niets. “We hebben verloren van een Europese topclub. Jammer dat in blessuretijd ook nog dat derde doelpunt valt. Je kan altijd een sprankje hoop houden, maar het wordt heel, heel moeilijk om de groepsfase te bereiken,” zei de trainer in het AD.

Aanvaller Anthony Lurling zegt in dezelfde krant, dat hij beseft, dat het Europese verhaal bijna uit is. “Maar hier hebben we het allemaal wel voor gedaan. We hebben mooie avonturen gehad naar Armenië en Polen. We weten nu weer waar we in de competitie voor spelen.” Hij wees op de clubsite er ook nog op dat Villarreal een sterke tegenstander is. “In Nederland zou de ploeg fluitend kampioen worden.”

De Volkskrant volgde de verrichtingen van NAC op de voet. Er werd geschreven dat ‘de Spanjaarden de rust en uitgebalanceerde klasse toonden om het op volle toeren draaiende Brabantse motortje te ontregelen.’ Ook prijst de krant de inzet van de club en de sfeer in het stadion. ‘Geheel in stijl van het huidige NAC ging de equipe strijdend ten onder. De thuisclub liet zich, op vleugels van een schitterende ambiance, vooruit stuwen en creëerde via Lurling en Kwakman ook goede mogelijkheden’.

Ook de Spaanse krant El Pais had lof over voor NAC. 'De hele wedstrijd was Villarreal de dominante ploeg, maar in de eerste vijfenveertig minuten had de ploeg toch last van de kracht en agressiviteit van het lokale team.'

Donderdag 27 augustus is de return, dan gaat NAC naar Spanje om in de uit-wedstrijd alles op alles te zetten om de groepsfase te bereiken.