Een Spaanse hel voor NAC

NAC

BREDA – Waar NAC in Breda nog strijdlustig oogde, diende het in Spanje als kanonnenvoer voor de schutters van Villarreal. Het werd maar liefst 6-1. Nederlandse en Spaanse media waren deze maal iets minder lovend over de prestaties van het elftal en spraken vooral over ‘een vernedering’.

Volgens middenvelder Robbert Schilder was het 'een hel'. “We kregen veel te snel een goal tegen en daarna ging het helemaal mis.” Schilder vond dat er op een ander niveau werd gespeeld dan in Nederland. “Ik heb dit nooit eerder meegemaakt, het leek soms alsof ze met z’n vieren op me afkwamen.”

In de Nederlandse kranten wordt vooral gesproken over het feit dat het ‘mooie Europese avontuur van NAC met een smetje geëindigd is’. Volgens het AD bleek Villarreal ‘een opponent van hele andere orde’ dan Gandazasar Kapan en Polonia Warschau. Verschillende andere media zeggen dat NAC ‘afgemaakt is’ en ‘een oorwassing kreeg’.

Waar sommige Spaanse media vorige wedstrijd nog lovend waren over de strijdlust van de mannen van Robert Maaskant, is er nu geen positief woord meer terug te vinden. De Spaanse krant Marca schreef: ‘Villarreal kwam op het veld met maar één doel: vanaf het begin alle hoop van het elftal van Maaskant te vernietigen. Ze kwamen geen problemen tegen en hebben de tegenstander overweldigd.”