NAC overtuigt tegen Heerenveen

BREDA - Het was een beetje de vraag hoe NAC zich zou herstellen van de 6-1-nederlaag tegen Villarreal. Tegen Heerenveen kwam zondagmiddag het antwoord: goed. De Bredanaars stuurden de Friezen met 2-0 naar huis.

Met Matthew Amoah in de basis, evenals Rob Penders, kletste NAC er zoals gebruikelijk op. Het leidde in de eerste helft tot wat onvriendelijke schermutselingen en opgewonden standjes aan beide zijden.

In de eerste helft kon NAC het net niet vinden, en bleef het bij fel spel. Na rust was het in zeven minuten gebeurd. Zes minuten na rust was Kwakman attent na een inzet van Gorter. Het striemende schot van de middenvelder ging buiten bereik van de Friese doelman laag in het rechter zijnet. Zeven minuten laten liet Amoah zien hoe belangrijk hij is voor dit NAC. De Ghanees ging de hele wedstrijd voor elke bal en was een plaag voor onder meer Dingsdag, de beloning was de 2-0.

Later in de tweede helft had de international de 3-0 op zijn slof, maar werd hij onreglementair gestuit. Braamhaar zag er echter geen strafschop in.

NAC blijft door deze overwinning lekker meedoen. De Bredanaars staan zesde met tien punten uit vijf wedstrijden, twee punten achter de nieuwe koploper AZ, dat Feyenoord en Twente gelijk zag spelen.