Jong NAC: nipt 1-2-verlies tegen Jong Feyenoord

NAC

BREDA - In aanloop van de wedstrijd NAC - Feyenoord aanstaande zondag, speelde maandagmiddag Jong NAC tegen Jong Feyenoord voor het Beloften bekertoernooi. Met een man of 250 haalt de wedstrijd lang niet het publiek dat het zondag gaat halen. Laten we hopen dat ook de score niet hetzelfde zal zijn.

>> Foto's Jong NAC - Jong Feyenoord

Op de doorsnee maandagavond, zo net na de zomervakantie, trekt Jong NAC op het veld van Baronie niet veel publiek. De tribune is halfvol, aan de lijn staan her en der groepjes mensen. “Speelt Jong NAC tegen Jong Feyenoord?” klinkt het net buiten de kantine uit de mond van een jonge fan. “Even mama bellen of ik langer kan blijven dan.”

De wedstrijd is moeilijk te volgen. Leuke kansjes voor beide partijen, die allen vroegtijdig stranden. Voor Jong Feyenoord moet er een strafschop aan te pas komen om een keert te kunnen scoren. NAC is dan nog niet noemenswaardig gevaarlijk geweest op de andere helft. Dat gebeurt pas nadat Feyenoord al geruime tijd nadat op het scorebord 0-2 voor de gasten staat geregistreerd.

Tim Hofstede heeft tien minuten voor tijd een goede kans, maar wordt toch tegengehouden. De razendsnelle rebound van Feyenoord waarbij NAC volledig wordt uitgelopen, mondt uit in een tweede goal. Als iedereen z’n boel bij elkaar pakt om aan het avondeten te gaan, scoort in de 45ste minuut dan uiteindelijk Spanjaard Enric Valles Prat de 1-2. Het is zeker niet genoeg voor de beker.