Mario Been: we spelen niet!

NAC

BREDA - Trainer Mario Been van Feyenoord wilde de wedstrijd tegen NAC in het Rat Verlegh-stadion eerst helemaal niet spelen toen hij hoorde dat Feyenoord-supporters de Bredase club hadden verlaten.

>> Boze Feyenoord-supporters verlaten NAC-stadion
>> Goed gespeeld, geen punten

Dat maakte NAC bekend tijdens de persconferentie na NAC-Feyenoord in Breda. De voetbalclub bekende eerder dat het zicht op het veld door het nieuwe uitvak ‘niet optimaal’ was.

Omdat het niet spelen van een wedstrijd voor problemen kan zorgen, besloot Feyenoord de wedstrijd dan maar ´onder protest´ te spelen.

Door de dubbele netten en een specifieke lichtinval bij het nieuwe uitvak, was er moeilijk zicht op het veld. Om die reden rekende NAC voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord-supporters een gereduceerde toegangsprijs. NAC zegt nu dat de Feyenoord-supporters hun geld terug kunnen krijgen.

Enkele bussen die al vanuit Rotterdam op weg waren naar Breda, keerden bij Zevenbergschen Hoek toch om en reden terug naar de Kuip. Een aantal bussen is wel doorgereden. De supporters die daarna in het stadion aankwamen, stapten alsnog op. Even voor het einde van de eerste helft kozen zij er toch voor plaats te nemen in de tribune.

De politie was extra alert nadat de supporters hun onvrede kenbaar hadden gemaakt. De 200 supporters die daarop besloten te vertrekken werden on politiebegeleiding teruggereden naar Rotterdam. Na afloop hebben zich volgens de politie geen ongeregeldheden voorgedaan.