‘Van euforie is nog geen sprake’

Hockey

BREDA – Het nieuwe hockeyseizoen is zeer voortvarend begonnen voor de dames van Push. Vier wedstrijden leverden vier overwinningen op. Ook de doelcijfers liegen er niet om: 24-3. Maar de komende weken wacht Push drie zware tegenstanders. Aanstaande zondag volgt de eerste test tegen Victoria. BredaVandaag.nl blikt samen met coach Niels Thijssen vooruit.

Niels, in een interview dat Sabine Mol met hockey.nl had spreekt ze van vijftien punten uit vijf duels na komende zondag, is dat niet wat voorbarig?
“Het is maar net hoe je dat interpreteert. Ik vind het goed en mooi dat Sabine en de groep het vertrouwen hebben dat ze van iedereen kunnen en willen winnen en dat mogen ze ook best uitspreken. Maar we staan met z’n allen zonder twijfel met beide voetjes op de vloer. En zeker tegen de topploegen. Van euforie is dus nog geen sprake.”

Geen euforie, ook niet na vier prima partijen?
“We hebben tot nu toe vier goede wedstrijden gespeeld, maar die staan volledig los van elkaar. Het is geen garantie dat we de komende wedstrijden ook allemaal winnen.”

Wat verwacht je dan van zondag, hoe denk je dat Victoria naar Breda komt, ook met het oog op hun verliespartij van vorige week tegen MOP (1-2)?
“Dat is aan Victoria uiteraard, maar ze zijn vast heel bewust van het feit dat ze niet weer drie verliespunten op moeten gaan lopen. Oftewel, ze zullen gebrand zijn op een overwinning.”

Wat is Victoria eigenlijk voor een ploeg?
“Ze hebben vorig jaar op een haar na de play-offs gemist, en ondanks dat ik ergens las dat het team totaal veranderd is, blijft het een team dat volledig meedoet. Kijk maar, ze winnen wel even bij Rood-Wit uit en verliezen maar nipt van MOP.”

Wat weet je verder van hun speelstijl?
“We weten wel wat van ze, we bereiden ons tenslotte op iedere tegenstander goed voor, dat is voor zondag niet anders. Maar we houden ons met name met onszelf bezig.”

En nu is het wachten op zondag, op een topwedstrijd, niet waar?
“Ja, we weten wat ons te wachten staat. Er is pittig getraind, dus we zijn er klaar voor.”