Ernstig ongeval op A58 bij Ulvenhout

Nieuws

BREDA - Op de A58 bij Ulvenhout vond donderdagmiddag een ernstig verkeersongeval plaats.

Een Poolse vrachtwagenchauffeur zag kennelijk te laat dat er zich een file vormde en reed een personenauto van achteren aan. Daarna raakten nog drie auto's bij het ongeval betrokken. Twee slachtoffers zaten bekneld en moesten door de brandweer uit hun benarde positie worden bevrijd. Zij werden met nog een slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis.

Een van de slachtoffers liep een hersenschudding op en mocht na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. Een ander slachtoffer had letsel in het gezicht en moest worden geopereerd. Een derde gewonde werd een nacht ter observatie opgenomen. De slachtoffers komen uit Ulvenhout, Rotterdam en Sprundel.

Een 53-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur verklaarde dat hij over de rechterrijstrook reed vanuit Tilburg in de richting van Breda. Hij zag dat voor hem een auto afremde. Hij botste vervolgens met zijn vrachtwagen tegen deze personenauto. Deze auto schampte vervolgens op de linkerbaan een andere auto. Een van deze auto's is gaan tollen waarna nog twee personenauto's werden geraakt.