Lurling vond Feyenoord heel goed

NAC

ROTTERDAM – Of hij Feyenoord ook zo slecht vond spelen, vroeg de verslaggever van Omroep Brabant aan Anthony Lurling. “Ik moet oppassen wat ik zeg”, antwoordde hij in de catacombe van het stadion. “Zaterdag zei ik dat ze me tegenvielen: dat werd me op tv niet in dank afgenomen. Maar ik kon toch slecht zeggen dat ze goed gespeeld hadden?”

Daarom koos hij wijselijk voor een veilig antwoord op die vraag: “Ik vond Feyenoord vandaag heel goed spelen”, stelde Lurling met een grijns van oor tot oor.

Zijn ploeg had Feyenoord zojuist weggespeeld zoals het niet eerder deed in de Kuip. Lurling was met name na de rust een constante plaag voor zijn tegenstanders. Het enige waaraan het ontbrak, was een doelpunt van de Bossche aanvaller zelf. “Dat was het allermooist geweest”, meende Lurling.

Het maakte de eerste overwinning van NAC uit bij Feyenoord niet minder glansrijk. “We winnen met 0-4 en gaan een ronde verder. Als we hier dan toch voor het eerst winnen, dan doen we het meteen goed. Waren we nog iets zuiniger met de kansen omgesprongen, dan had het zelfs 0-5 en 0-6 geworden.”

Zoals inmiddels gebruikelijk werd Lurling (of beter gezegd zijn moeder) door de Feyenoord-aanhang consequent uitgescholden. Elk balcontact van de aanvaller werd weggehoond. De aanvaller stoort zich er al bijna niet meer aan. “Ik wen eraan. Ik heb hier twee jaar mijn stinkende best gedaan en word nu zo onthaald. Heel triest, maar ik maak me er niet druk over.”

“Ik speel er een beetje mee. Feyenoord kon de steun van het publiek goed gebruiken maar dat was meer met mij bezig. Ze roepen dat mijn moeder een hoer is, maar dat is niet waar. Als het al waar was, dan was ze een verdomd goede met zoveel klanten hier”, grapte Lurling.