'Idabdelhay is de Melvin Platje van NAC'

NAC

BREDA - FC Groningen-trainer Ron Jans sprak donderdagavond zijn bewondering uit voor de invallende kwaliteiten van NAC-spits Fouad Idabdelhay. “Idabdelhay, dat is toch wel de Melvin Platje van NAC aan het worden”, aldus Jans, altijd goed voor een mooie oneliner.

“Dit seizoen is hij wat minder doeltreffend dan vorig jaar, dat wel. Maar als je ziet hoe hij de bal aanneemt op de borst in een volle zestien… en dan schiet hij ‘m fantastisch in. Ik baal van die 1-1 maar het past bij het duel”, meende Jans.

Hij had genoten van de wedstrijd. “Het publiek, de entourage. Het was prachtig.” NAC-trainer Robert Maaskant sloot zich daarbij aan. “Op deze manier zijn de play-offs erg leuk. We hadden graag gewonnen, zeker omdat we zondag in Groningen ook een heksenketel verwachten. Maar het was een heerlijke pot.”

“We hebben gebracht wat we moesten brengen. We speelden met tempo maar in de zestien van de tegenstander was het steeds net niet. FC Groningen kreeg vooral kansen uit de omschakeling”, vond Maaskant.

Nadat FC Groningen koud uit de kleedkamer op 0-1 kwam via Holla, moest NAC wat forceren. “We hebben met opzet lang gewacht met de wissels omdat we tegen FC Groningen zo lang mogelijk in de organisatie wilden blijven spelen. In de alles-of-niets-fase werden we beloond.”