Samenwerking Barons en Giants

Basketbal

BREDA – Basketbalverenigingen Barons uit Breda en Giants uit Bergen op Zoom hebben zaterdag een intentieverklaring getekend. Daarin geven beide verenigingen aan te willen samenwerken.

Het doel van de samenwerking is volgens Barons-voorzitter Klaas van Staalduine helder. “We willen allebei het basketbal in de regio naar een hoger plan brengen.” Als onderdeel van de toenadering biedt Giants jeugdleden van Barons regelmatig de kans gratis wedstrijden bij te wonen. Ook kan Barons aankloppen voor clinics, of hulp daarbij. “En onze trainers kunnen aanschuiven bij de trainersbijeenkomsten die hoofdcoach Eric Braal geeft. Op die manier kunnen we ons kader perspectief bieden en beter opleiden.”

De Bredase vereniging treedt niet toe tot het bolwerk van de profclub uit Bergen op Zoom. In die constructie zouden de clubs meer verweven zijn en zouden de beste spelers in gezamenlijke eerste teams spelen. Toch biedt deze samenwerking wel kansen aan talenten bij de Bredase vereniging, die hun kans willen wagen. “Die begeleiden we”, stelt Van Staalduine. “Twee keer per jaar houden we contact, kijken we of een speler op zijn plek zit en of hij aan kan pikken. Want stel dat hij buiten de boot valt, dan is de deur niet dicht.”
Van Staalduine verwacht geen uitstroom van leden. "De spelers die hiervoor in aanmerking zouden komen hebben we beide in beeld. Dat zijn er geen 27."

De samenwerking wordt aan het eind van elk seizoen geëvalueerd. “Maar het is de bedoeling dat het een samenwerking is voor langere tijd.”

www.barons.nl
www.westbrabantgiants.nl