Eerste overwinning dames Zwart-Wit

Hockey

BREDA – De dames van Zwart-Wit boekten zondag in de vierde wedstrijd van het nog prille seizoen hun eerst overwinning. Na twee gelijkspelen en een verliespartij won het damesteam uit Breda met 2-1 van Cartouche uit Leidschendam.

De eerste helft verliep van beide kanten rommelig. Toch wist Cartouche na 20 minuten uit een strafcorner te scoren. Coach Sander Loermans vond dat zijn team zeker in het eerste bedrijf het gebruikelijk niveau niet wist te halen.

“Het niveau was niet wat ik normaal kan verwachten. We hebben in de eerste helft ook 2 strafcorners gemist. Gelukkig veranderde dat na de rust.”

Zowel Cartouche als Zwart-Wit voerde het tempo in de tweede helft het tempo op en dat resulteerde na 5 minuten in een tegentreffer van de thuisspelende club. Zwart Wit speelster Florentine Vermeer wist uit een strafcorner de 1-1 binnen te tikken.

“Ze begonnen veel agressiever en speelde met hoger baltempo. We gingen na de gelijkmaker iets meer druk zetten en dat werd beloond”, aldus Loermans. Charlotte Schram scoorde uit een strafcorner het tweede doelpunt voor Zwart Wit en dat bleek later de winnende treffer.

De wedstrijd kabbelde daarna door tot het laatste fluitsignaal. “Sophie van Olphen speelde een goede wedstrijd en ik was erg blij met het debuut van Else Herrebout die een prima helft heeft meegespeeld”, meent Loermans.

Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Alliance en dat is volgens de coach van dames 1 een sterke tegenstander. “We zullen zien wat komende week brengt. Daar kan ik nog niet veel over zeggen.”