Gemeenteraadscommissie behandelt Bavelse Berg

Economie

BREDA - De Bredase gemeenteraad voert op 13 oktober een debat over de Bavelse Berg in de commissievergadering Onderwijs en Economie. 'Hoe moet het nu verder' staat centraal in de vergadering over het toekomstige evenemententerrein.

>> Breda heeft buik vol van Bavelse Berg
>> Commentaar: Heroverweeg Bavelse Berg

Het project zorgt voor heel wat hoofdbrekens binnen politiek Breda. De plannen kampen met zware vertraging, een aantal raadsleden is tegen de huidige locatie. Oorspronkelijk vond de raadscommissie plaats op acht september, maar omdat ING, Grondmij en Maver, initiatiefnemers van het project, de tijd hebben gekregen tot 1 oktober om de plannen rond te krijgen, is die datum gewijzigd.

Wethouder Els Aarts vroeg het drietal aanvankelijk voor de zomer met definitieve plannen te komen en anders de stekker uit het project te trekken. Dat tilde de wethouder later over de vakantie heen. Eén oktober staat nu als uiterlijke inleverdatum.

Bart Vos, raadslid voor D66, verwacht dat 'een meerderheid van de commissie voor een andere locatie kiest'. "Maar in theorie, als het drietal met een plan komt, kan het oorspronkelijke plan ook nog doorgaan."

De vergadering vindt plaats in de raadszaal en is voor iedereen toegangelijk.