Studenten winnen Leren Ondernemen Prijs

Economie

BREDA – Een succesvol bedrijf lanceren terwijl je nog studeert. Loes Janssen en Giel Traxel deden het. En met succes, want het studentbedrijf Gumball Events heeft de finale van de ‘Leren Ondernemen Prijs 2009’ gewonnen. Hierdoor kregen Janssen en Traxel een cheque van 5000 euro voor hun bedrijf.

In september 2008 startten Giel Traxel en Loes Janssen met hun studentbedrijf Gumball Events als afstudeerproject aan NHTV in Breda. Zij ontwikkelden het enige funsport evenementenbureau van Nederland, waarbij ze funsporten toegankelijk willen maken voor iedereen. Inmiddels zijn er al een aantal succesvolle evenementen georganiseerd zoals het snowboardspektakel Big Air Session in Den Bosch. In juni zijn de twee studenten van plan af te studeren, maar dit betekent niet het einde van Gumball Events. Het evenementenbureau start door als zelfstandig bedrijf en is druk bezig met het uitbreiden van het dienstenpakket.

De Leren Ondernemen Prijs vond dit jaar plaats onder de noemer “Are You Ready For The Next Level?”. De prijs is opgezet door het partnership Leren Ondernemen, die het ondernemerschap in Nederland wil stimuleren. 104 teams schreven zich in voor de wedstrijd. Er waren vier categorieën; basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en hbo. Na de voorrondes bleven er voor elke categorie drie finalisten over, geselecteerd op basis van een weblog die werd bijgehouden tijdens de zes maanden durende voorronde.