Pasjessysteem coffeeshops creëert overlast

Nieuws

BREDA – GroenLinks ziet geen heil in de komst van een pasjessysteem voor coffeeshop klanten. Volgens fractievoorzitter Selcuk Akinci is burgemeester Van der Velden wel positief over de invoering van zo’n systeem. Dat stelt de partij in brief aan het college.

Coffeeshopbezoekers kunnen alleen softdrugs kopen als zij in het bezit zijn van een pasje. Het aanvragen van een pas zou enkele dagen in beslag nemen, zodat mensen van buiten Breda ontmoedigt worden.

Akinci is van mening dat een pasjessysteem alleen maar leidt tot meer overlast. Voor zowel de Bredase bevolking als de gemeente. Volgens de Bredase politicus neemt de straathandel toe en vreest een ‘rompslomp’ voor de lokale overheid.

Als het aan fractievoorzitter Andre Lips van het CDA ligt zijn morgen nog alle coffeeshops weg. “Wanneer zo’n pasjessysteem het drugsgebruik tegengaat ben ik een voorstander, maar we moeten het eerst bespreken in de fractie. Ik weet dat niet iedereen binnen onze partij mijn mening deelt.”

De woordvoerder van de vereniging van Actieve Bredase Coffeeshops riekt het naar discriminatie. “Ik vraag me af of het juridisch haalbaar is. Daarnaast is de kans groot dat de straathandel voor drugstoeristen groeit. Laat België en Frankrijk hun eigen probleem oplossen, lijkt me”, aldus Margriet van der Wal