Puntloos retourtje Alkmaar voor NAC

BREDA - NAC is er niet in geslaagd weer eens punten te behalen in de competitie. In Alkmaar versloeg het kwakkelende AZ NAC met 1-0.

Het was alweer de vierde nederlaag op rij voor de Bredanaars. Ajax, Roda JC, Feyenoord en AZ bleken opeenvolgend te sterk voor NAC. De Bredanaars zijn inmiddels in de eredivisie meer dan 360 minuten zonder doelpunt.

In Alkmaar kreeg NAC wel kansjes, maar AZ bleek de gelukkigste. Nadat NAC onterecht geen hoekschop kreeg, sloeg AZ toe in de counter. Na een half uur scoorde Lens de 1-0. De in de tweede helft ingebrachte Cairo en Leonardo kregen bal achter Romero en ook zijn vervanger voor de laatste minuut Didulica.

Maaskant heeft nu twee weken om het lek boven te krijgen. Zeventien oktober komt Vitesse op bezoek. Daarna wachten RKC en VVV. Daarmee heeft NAC een serie voor de boeg die de eerste helft van het seizoen weer een positieve draai kunnen geven. En dat heeft NAC wel nodig na een week waarin de club met het vernieuwde uitvak en het gedrag van een aantal spelers buiten het veld negatief in het nieuws kwam.

Anders dreigt de club af te zakken naar de onderste regionen van de ranglijst. Zover is het gelukkig nog niet.