NAC pakt winst in Den Haag

BREDA – NAC Breda is de competitie goed begonnen. In de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag pakten de Bredanaars een 1-2 zege en namen de volle drie punten mee de bus in.

In de 42e minuut was Anthony Lurling trefzeker. Na voorbereidend werk van Tim Gilissen schoot Lurling de bal achter ADO-keeper Coutinho: 0-1. Dat was tevens de ruststand.

Die voorsprong gaf NAC niet meer uit handen. Na 22 minuten in de tweede helft maakte Matthew Amoah, topscorer van het vorige seizoen, de 0-2. De wedstrijd leek beslist.

Toch bleek ADO taaier dan gedacht, want een kwartier voor het einde schoot de Slowaakse verdediger Horvàth de 1-2 binnen. Daar bleef het bij in Den Haag, waardoor NAC met drie punten en even zo veel gele kaarten (voor Kwakman, Fehér en De Graaf) de kleedkamers opzocht.

Opstelling NAC: Ten Rouwelaar, Fehér, Loran, Zwaanswijk, Schilder, De Graaf (78. Gorter), Gilissen, Kwakman, Kolkka, Amoah, Lurling (90. Reuser)