Politie stuurt spelers NAC stad uit

NAC

BREDA – Twee spelers van NAC zijn na de verloren wedstrijd tegen Feyenoord betrokken geweest bij een ruzie in café het Stammeneke. Bij de vechtpartij in het café werden verschillende vernielingen aangericht.

De politie vorderde de twee vervolgens de stad te verlaten. De politie wil niet bevestigen om wie het gaat. “Het voert te ver in de privacy van deze personen als ik in ga op namen”, aldus een woordvoerder van de politie. Betrouwbare bronnen melden dat het gaat om Robbert Schilder en Edinho Pattinama, waarbij de laatste ook enkele klappen zou hebben opgelopen.

Ook het café wil niet veel kwijt over het incident en wie daarbij betrokken waren. “Ik heb met NAC daar afspraken over gemaakt”, aldus eigenaar Wiljan Rommens. Ook hij wil verder niets vertellen over het gebeurde. "Ik was er zelf niet bij, dus zou iets moeten vertellen aan de hand van beveiligingsbeelden."

De politie kwam zondagavond in de Vismarktstraat na een melding over een vechtpartij waarbij tientallen mensen betrokken zouden zijn. “Toen we daar aankwamen was er echter geen vechtpartij meer”, aldus de woordvoerder. “We heerste er in de horecagelegenheid een broeierige sfeer, waarop we twee personen meer dan vriendelijk hebben gevorderd de stad te verlaten.”

Gezien de omstandigheden besloot de politie beide mannen zelf weg te voeren. Zij werden niet gearresteerd.