Condoleanceregister op website NHTV

Nieuws

BREDA – De NHTV heeft inmiddels op haar website een condoleanceregister voor Rob Pignicky geopend. Waarschijnlijk is er komende week voordat de lessen beginnen een herdenkingsbijeenkomst voor de medestudenten, van wie nu nog een aantal in het buitenland is.

Guatemala en Nicaragua zijn naar aanleiding van de moord op Rob Pignicky geschrapt als bestemming voor studenten van de NHTV, zo maakte directeur Wicher Meijer bekend. Bovendien heeft de Bredase HBO-opleiding studenten die daar nu verblijven geïnformeerd over wat er is gebeurd. Zij krijgen steun van de NHTV als ze eerder terug willen komen.

Elk jaar gaan honderden studenten voor stage, afstudeerproject of studiereis naar het buitenland, zo geeft NHTV-directeur Wicher Meijer aan. In totaal heeft de NHTV zo’n 2500 studenten op het gebied van toerisme.
“De studiereizen voor Midden-Amerika hebben we geannuleerd, het is niet zo dat we alle reizen hebben geschrapt.”

Het is voor de NHTV voor het eerst dat er iets dergelijks met een student overkomen is. “Een beroving maken we wel eens mee, maar zoiets gelukkig niet.” Meijer spreekt van een ‘matte stemming’. “Er zijn niet veel studenten in huis, omdat komende week de lessen pas weer beginnen. Maar je merkt dat het leeft.”

Volgens Meijer hebben Pignicky én de school de afgesproken procedures gevolgd. “Deze student zat in Nicaragua, in een gebied dat door ons als veilig was beoordeeld. Hij heeft volgens afspraak keurig gemeld toen hij ging reizen.”

De NHTV heeft verschillende codes voor gebieden. Rood als het onveilig is en er geen studenten naartoe mogen, en oranje als er extra afspraken gemaakt moeten worden, zoals het tussentijds melden. “Bovendien hebben we uitgebreid contact.”

>> 'Rob Pignicky, een superlieve gozer'
>> Nalini maakte dezelfde reis
>> NHTV-student vermoord in Midden-Amerika
>> Buitenlandreizen onder de loep