Ex-werknemers Cuboom terug naar Renault

Nieuws

BREDA – De ex-werknemers van de failliet verklaarde Renaultdealer Cuboom maken kans hun oude baan terug te krijgen. Dat verklaarde de nieuwe dealer in West-Brabant Derk de Haas van Auto Indumij vandaag.

>> Geen Renaultdealer Breda

Volgens De Haas staat zijn bedrijf open voor terugkomst van de voormalig werknemers. “Graag zelfs. We hebben de oude personeelslijsten van Cuboom in ons bezit. Daar kijken we naar. Die mensen hebben ervaring met Renault en hoef je niets meer te leren.”

Indumij, met verschillende vestigingen in de Drechtsteden, heeft het nieuwe Renaultdealerschap verworven en gaat in Etten-Leur de verkoop van nieuwe auto’s concentreren. In Breda komt een servicecentrum en een Occasion verkooppunt.

Het blijkt lastig soms lastig het oude personeel terug te halen meent de eigenaar van Indumij. “Een aantal hebben al weer een nieuwe baan. Toch zeggen sommigen dat ze zo weer terug willen. We hebben in Breda zo’n 20 personen nodig. Ongeveer 14 monteurs, 2 magazijnmedewerkers en ook nog administratief personeel”, zegt De Haas.

De vestigingen in Breda gaan waarschijnlijk na de zomer pas open. Het is nog niet bekend op welke locatie de vestigingen komen. “Eerst ligt de focus op Etten-Leur. Daarna komt de stap in Breda. We hebben al een aantal mogelijkheden, maar zijn nog in onderhandeling”, aldus De Haas.

Ook Indumij voelt de crisis, maar dat heeft volgens De Haas niet geleidt tot financiële problemen zoals bij Cuboom. “Wij presteren beter als collega’s. Ik weet niet precies waar dat aan ligt. Al hebben we met het terug brengen van de voorraden in het voorjaar van 2008 geluk gehad. Toen wisten wij ook niet van de crisis, maar die ingreep heeft geholpen.”

De toekomst ziet er prima uit voor de autodealer die ook naar Roosendaal uitbreidt. “We zijn door Renault benadert voor het dealerschap. Daardoor zaten we in de positie bepaalde voorwaarden te stellen. Nu kunnen we de crisis wel uitzingen.”