Buitenlandreizen onder de loep na moord Pignicky

Nieuws

BREDA – De dood van NHTV-student Rob Pignicky is voor de Bredase opleiding aanleiding om het beleid rond buitenlandreizen opnieuw te bekijken. Dat zegt directeur Wicher Meijer in reactie op de moord op Pignicky. De 28-jarige werd in Guatemala vermoord, nadat hij na zijn stage op reis was in dat land.

>> 'Dit zet je met beide benen op de grond'
>> Nalini maakte dezelfde reis
>> Student NHTV vermoord

door Louise Snel
Pignicky volgde de opleiding Functiegericht Toerisme en Recreatie (FBTR) en liep stage in Nicaragua. Wicher Meijer, de directeur van de school, reageerde geschokt op het nieuws. “Wij kregen het afgelopen donderdag te horen. In overleg met de ouders willen we op onze school een ‘in memorium-plek’ inrichten en er komt volgende week een condoleancesite.”
Ook wil de school iets doen voor de jaargenoten van Pignicky. Wanneer dat gaat gebeuren is nog onbekend. De meeste van hen zijn deze weken eveneens op stage.

De plek waar Pignicky stage liep, voldeed aan de landelijke normen, zo geeft de directeur aan. Volgens hem had de student een maand vrij toen hij in een langeafstandsbus om het leven kwam. “De veiligheid van deze reizen moeten voorop staan, daarom zullen we het beleid rondom buitenlandreizen en stages zeker heroverwegen.”

Wanneer de begrafenis van Pignicky plaatsvindt, is nog niet bekend. Zijn ouders hebben contact met het ministerie van Buitenlandse Zaken. De verwachting is dat het lichaam van Pignicky pas over twee à drie weken terug is in Nederland.