Meerdere kandidaten voor doorstart Cuboom

Nieuws

BREDA – Bij curator Hermsen hebben zich meerdere kandidaten gemeld die een doorstart willen maken met de failliete Renaultdealer Cuboom. Het duurt echter nog zeker twee weken voordat er duidelijkheid is.

Voor de dealer, met onder meer vestigingen in Breda, Tilburg en Roosendaal werd twee weken geleden faillissement aangevraagd. Daardoor kregen meer dan tweehonderd werknemers van Cuelenaere – Van der Boom (Cuboom) hun ontslag aangezegd.

Hermsen denkt dat het nog zeker twee weken duurt voordat duidelijk is welke kandidaat als Renaultdealer verder gaat. Die tijd is nodig voor twee zaken, weet de curator. “De kandidaten moeten ook in overleg met Renault of ze in aanmerking komen voor het dealerschap. Want een kandidaat wil wel zeker weten dat hij Renaultdealer kan worden.” Bovendien, zo zegt hij, wil de importeur weten dat hij met goede partijen om de tafel gaat.

De curator verwacht dat komende week duidelijk wordt welke kandidaten volgens Renault in aanmerking komen voor een dealerschap. Dan moet weet hij met wie hij verder kan praten.

Hermsen kreeg vorige week veel kritiek van de vakbonden over de manier waarop hij met de failliete boedel omging. “Ten onrechte”, zegt hij. “Verder wil ik er geen woord aan vuil maken. Ik wil graag werkgelegenheid behouden voor de regio. Daar ben ik mee bezig.”

Inmiddels zouden zo’n vijf tot tien voormalige Cuboom-werknemers een nieuwe baan hebben gevonden. “En dat melden ze netjes bij mij en het UWV.”

Cuboom , ontstaan na een fusie in 2007, had autobedrijven in Breda, Tilburg, Roosendaal, Etten-Leur, Steenbergen, Oisterwijk, Goirle en Middelbeers