'Breda moet evenementenstad worden'

Nieuws evenementen

BREDA - De gemeente Breda wil zich de komende tijd meer profileren als evenementenstad. Om dat te realiseren wil de gemeente een alliantie vormen, een samenwerking tussen gemeente en stad, die het nieuwe evenementenbeleid moet gaan vormgeven.

"Breda moet een echte evenementenstad gaan worden", zegt CDA-wethouder Els Aarts. "De gemeente wil daar de regie in nemen, maar voor bijvoorbeeld scholen en evenementenorganisaties is ook een grote rol weggelegd", zei Aarts woensdag tijdens de presentatie van de evenementennota.

"Het jaar 2008 was voor Breda een uitstekend jaar wat betreft evenementen", vindt wethouder Aarts. "Grote gebeurtenissen als het Glazen Huis, De Nieuwe Mark, de winterboulevard en Flinstering in het programma 'Mijn Tent Is Top' hebben de stad veel energie gegeven. Dat moeten nu doorpakken", bepleit ze.

De nieuwe alliantie moet een samenwerking vormen tussen onder meer de VVV, onderwijsinstellingen, evenementenorganisaties, het bedrijfsleven, horeca en retail en de exploitant van de Bavelse Berg. Breda heeft plannen om op die 'berg' een grote evenementenhal te realiseren. Daarnaast wordt onderzocht of er binnen de gemeente een apart evenementenloket zou moeten komen.