Breda onderzoekt transferium Bavelse Berg

Nieuws

BREDA – Breda gaat bekijken of een transferium voor auto naar openbaar vervoer mogelijk is bij het toekomstige evenemententerrein aan de Bavelse Berg. Het Bredase college van burgemeester en wethouders heeft opdracht gegeven naar de haalbaarheid hiervan.

Volgens Breda is het nu de tijd om te kijken naar een dergelijk overstappunt. ?B & W hebben naast de Bavelse Berg aan de A27 ook het gebied bij de A16/Ettensebaan. “De eerste locatie is het meest actueel en biedt bovendien kansen voor goed openbaar vervoer tussen het centrum en het evenemententerrein Bavelse Berg”, zo stelt het college.

Wethouder Willems: “We willen kijken of in Breda een dergelijk transferium mogelijk is omdat het bijdraagt aan verbetering van de luchtkwaliteit en leefbaarheid in het stadscentrum. Het zorgt voor minder auto’s in de binnenstad en houdt die bereikbaar. Bovendien betekent het een aanvulling op de bestaande parkeermogelijkheden.”

Een transferium is volgens Breda een goede oplossing. “Uitbreiding van het aantal wegen in de stad is bijna niet meer mogelijk. Daarom zal het accent in de toekomst liggen op het zo goed mogelijk benutten van de bestaande infrastructuur en het gebruik maken van andere vervoersmiddelen en technieken”, denken burgemeester en wethouders.