NAC bereidt ontspannen voor op bekerkraker

NAC

BREDA - NAC werkte maandagmorgen de laatste training af voor het FC Twente treft in de halve finale van de KNVB-beker. In de warme lentezon trainden Penders, Loran en Gorter mee met de groep, waaruit op te maken valt dat het drietal inzetbaar is in de belangrijke ontmoeting met de Tukkers van dinsdagavond.

>> Boukhari wil Breda blij maken

Dat was dit weekeinde nog allerminst zeker. Tyrone Loran kreeg vrijdag een stevige schop te verduren waarna hij zich moest laten vervangen terwijl aanvoerder Rob Penders even later met liesklachten gewisseld werd. Donny Gorter had last van zijn bovenbeen maar speelde de wedstrijd uit.

Binnen de poorten van het Rat Verlegh Stadion combineerde de wedstrijdselectie daags voor het bekerduel inspanning met plezier. Er werd zo nu en dan gelachen met een afwerkoefening. De specialisten trapten een paar penalty’s en na afloop bleef een groot deel van de spelers hangen om voorzetten van keeperstrainer Arno van Zwam tegen de touwen te jagen.

Het gebruikelijke elf tegen elf partijspel aan het einde kwam te vervallen omdat Jong NAC vanavond in competitieverband speelde. “Daarom hebben we zondag een groot partijspel met de beloften gedaan”, aldus trainer Robert Maaskant, die zijn wedstrijdselectie voor het bekerduel bijna compleet had. “Na de wedstrijd van Jong NAC (dat met 1-1 gelijkspeelde tegen VVV en Helmond Sport daardoor kampioen zag worden, red.) komen er nog een of twee spelers bij.”

Hoewel Maaskant voor de bekerkraker tegen zijn gewoonte niets kwijt wenste over de opstelling, lijkt die niet veel te verschillen van afgelopen vrijdag. Mtiliga op de linksbackplaats en Van der Leegte centraal op het middenveld zijn waarschijnlijk de enige wijzigingen in de basiself ten opzichte van afgelopen weekeinde.

Dinsdagmorgen om tien uur vertrekt de spelersbus richting Twente, waar in een hotel nog even gerust en gegeten wordt. Daarna wacht in de ‘hel van Enschede’ voor de derde keer in zes seizoenen tijd een uitwedstrijd tegen FC Twente in het bekertoernooi. In januari 2007 won NAC met 1-2 in de achtste finales. Met een kiezelharde vrije trap tekende Mike Zonneveld in de slotfase voor de Bredase overwinning.

Zes jaar geleden trok FC Twente in een ware bekerthriller aan het langste einde. In de strafschoppenserie was de thuisploeg het koelbloedigst. Dichter bij een finaleplaats in het bekertoernooi dan destijds is NAC sinds 1974 – de laatste bekerfinale van de geelzwarten – niet meer geweest. Recentere halve finales verloor de club vrijwel kansloos van AZ en Feyenoord.