NAC wil een dak en een flexibele vloer

NAC

BREDA – NAC wil in de toekomst meer uit het stadion halen dan nu het geval is. In een overdekt stadion met en een flexibele vloer kunnen meer evenementen plaats vinden stelt directeur Theo Mommers. De Bredase voetbal club verricht op dit moment onderzoek naar de mogelijkheden.

Een opblaasbaar dak of een uit kunststofdoeken bestaande overkapping behoren tot de mogelijkheden het Rat Verlegh stadion van een dak te voorzien. “Een dak in de vorm van een ballon die als een opgeblazen zak op het stadion past of het gebruik van speciale zeildoeken”, aldus Mommers.

De voetbalclub wil 10 a 15 extra evenementen in het stadion aantrekken als blijkt dat de plannen financieel haalbaar zijn. “Het is jammer dat we het stadion uitsluiten voor andere zaken, maar ik wil voorop stellen dat deze ontwikkelingen geen afbreuk mogen doen op het voetbal.”

Daarom moet een vloer een oplossing brengen, zodat de grasmat niet wordt beschadigd. “We moeten het veld intact houden. We denken nu aan een buizenconstructie met daarop vloerplaten. Zo’n vloer kan je gemakkelijk op- en afbouwen."

Volgens Mommers kan het allemaal, maar is de vraag wat het moet kosten veel belangrijker. “Over twee maanden is het onderzoek klaar en kunnen we de mogelijkheden bekijken. We gaan in ieder geval geen Gelredome nabootsen."