'Verbouwing klaar voor eind augustus'

NAC

BREDA – Geen zingende supporters, geen confetti, maar stofwolken en geluiden van bouwtuig. NAC is aan het verbouwen. Daardoor is het donderdag voor de thuiswedstrijd tegen Gandzasar Kapan links en rechts wat improviseren.

>> Foto's verbouwing

Terwijl de spelers netjes op de goede plek op de bank gaan zitten voor de elftalfoto, gaan de bouwvakkers gewoon door met hun werk. Een graafmachine baant zich een weg door een van de ingangen aan de kant van de B-side, een drilboor verwijderd wat beton.

Donderdag is dat allemaal nog niet in orde, dus komt er een alternatieve toegangscontrole. “Komt goed”, aldus hoofd communicatie Willem Reijn. Daar heeft ook algemeen Theo Mommers alle vertrouwen in. Die bezweert ook dat de verbouwingswerkzaamheden voor eind augustus klaar zijn, als NAC Heerenveen ontvangt. Daarvoor spelen de Bredanaars al een wedstrijd zonder publiek tegen Heracles. Helemaal slecht komt dat niet uit, geeft Mommers aan. “Maar natuurlijk hadden we veel liever wel voor publiek gespeeld.”

In juli en augustus voert de club fase 1 van de verbouwing uit. Dat houdt in dat het uitvak boven in de hoek komt en een aparte uitgang krijgt. “Dat zorgt er weer voor dat we alle hekken in de rest van het stadion weg kunnen halen”, aldus Mommers.

Bovendien komen er extra staanplaatsen op Vak G, worden de bestaande toiletten vernieuwd, komen er extra toiletgroepen bij de eretribune, evenals extra drankcounters. Op de hoofdtribune komt er op de plaats van de persruimte een lounge, met daarvoor extra businessseats. De pers verhuist vervolgens naar de tweede ring, ter hoogte van de middencirkel, de persuimte komt tijdelijk in een hoekje van de Cordial. “Dat is allemaal eind augustus klaar”, stelt Mommers met een glimlach.

Op de achtergrond baant de graafmachine zijn weg door de ingang. Nog twee maanden.